• Wat is waxen?

  Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

  Waarom is waxen beter dan andere ontharingsbehandelingen?
  Als je scheert of ontharingscrèmes gebruikt, blijven de haarwortels zitten. Daardoor groeit het haar direct door en komt het met stoppels terug. Als je je laat waxen heb je daar geen last van. Bovendien worden meteen de dode huidcellen verwijderd, als in een peeling. Zo word je huid ook nog superglad en zacht! Zogenaamd permanente behandelingen als IPL vallen vaak tegen, omdat niet alle haren zullen verdwijnen en je alsnog moet blijven scheren of ontharingscrèmes moet gebruiken.

  Welke wax wordt gebruikt?
  De Waxsalon gebruikt zowel waxstrips als filmhars. Bij waxstrips wordt de warme hars op de huid aangebracht en met een strip worden zowel de hars als de haren razendsnel verwijderd. Bij filmhars wordt de hars zonder strip verwijderd. Doordat filmhars zich aan de haren hecht en niet aan de huid, wordt deze methode door sommige als prettiger ervaren. Filmhars wordt vaak gebruikt voor gevoelige lichaamsdelen, zoals gezicht, oksels, bikinilijn en brazilian. Bij De Waxsalon geven we graag advies welke methode voor welke behandeling het beste is.

  Doet waxen pijn? 
  Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen. Toch blijkt het altijd enorm mee te vallen!

  Hoelang voor de behandeling stop ik met scheren?
  De ideale haarlengte om te waxen is tussen de 0,5 cm en 1,5 cm.
  Om de ideale lengte van 0,5 cm te bereiken zul je ongeveer twee tot drie weken voor de behandeling moeten stoppen met scheren.

  Bekijk onze behandelingen

  Hoe zit het met de hygiëne?
  Wij vinden hygiëne ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Wij werken altijd met handschoenen aan. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we meteen weg. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!

  Hoe vaak kan ik me laten waxen?
  Je kunt je laten waxen als haren ongeveer 5 mm lengte hebben. Onze meeste klanten komen gemiddeld 3 tot 6 weken na hun laatste afspraak terug.

  Kan ik komen voor een Brazilian wax tijdens mijn menstruatie?
  Het is beter om vlak voor of tijdens je menstruatie niet te waxen als je tijdens die periode erg gevoelig bent. Een waxbehandeling is dan niet comfortabel. Maar je weet zelf het beste wat goed voor je is.
  Tijdens je behandeling draag je een tampon of een cup en uiteraard kun je je in de salon opfrissen.